Frilansyrket kommer i många skepnader. Det finns copywriters, sökmotoroptimerare, webbdesigners och grafiker plus en hel del andra yrken. Att vara en frilansare ger en rad olika möjligheter. Det är inte alltid att du har tid att utforska dessa möjligheter, du måste jobba för dem. Däremot så finns möjligheterna alltid närvarande, det gäller för dig att se de och ta vara på dem.

En del av möjligheterna kräver investering, planering och disciplin för att uppnå. Vad är det för möjligheter jag talar om?

Jobba var du vill

En frilansare kan jobbar var somhelst. Det finns inget tvång om en fast arbetsplats och därför kan du som frilansare resa iväg var och när du vill. Viktigt att komma ihåg dock, är att du har rätt förutsättningar för att jobba var du vill – alla frilansare kan inte alltid det.

Nyligen så gjorde jag en resa utomlands, där det blev en arbetsvecka samtidigt som jag njöt av sol och bad. Du kan läsa hur jag åstadkom detta här.

Bestäm dina egna tider

En gigantisk fördel är att du kan bestämma dina egna tider som frilansare. Detta kan inte nämnas för många gånger, men vad innebär egna tider? Jo du kan helt enkelt:

 • Jobba precis så många timmar du behöver
 • Jobba över hur mycket du vill
 • Bestämma när du ska ta ett möte med en kund
 • Gå ut och äta lunch när du vill
 • Sola och bada under dagen (när det är sommar) för att sedan jobba kväll
 • …och en massa annat

  Gå hur långt du vill

  Frlansyrket ger dig även möjligheten att själv välja vilken väg du vill gå. Du kan stanna kvar på samma plats om du trivs med det, men möjligheten finns att köra ditt eget race på dina villkor.

  Du är din egen chef och bestämmer därför vilka karriärframsteg du gör. Här på studion har jag valt att sälja e-böcker och hålla kurser i WordPress som ett avancemang i min karriär. Småsteg för vissa men det är ett steg i rätt riktning, min riktning och i min takt.

  Du har samma möjligheter. Det är ingen nyhet att Grafix Studio är en stark förespråkare av egenföretagande och frilansyrket rent generellt. Alla som har möjlighet bör köra sitt eget race, det är bra för landets ekonomi och din egen hälsa!

  Fler inlägg om Frilans

  1 svara
  1. Markspixel.com
   Markspixel.com says:

   Snygg hemsida! Jag har nyss flyttat tillbaka till Sverige efter att jag bott i USA ett tag och nu ska jag fortsätta med mitt amrikanska företag här i Sverige. Det blir nästan som att börja på nytt igen och nu försöker jag lära mig ord och termer man använder när man talar om webbdesign på Svenska.

   Svara

  Lämna en kommentar

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *