Gratis bilder

En bild kan göra din hemsida roligare och mer levande. Jag använder mig av bilder till nästan varje inlägg dels för att det ser proffsigare ut men även för att ge någon slags visuell bild av mitt inlägg.

Det kan vara svårt att hitta passande bilder och det är inte alltid lätt att ta något snyggt foto själv. Det är lättare för dig att gå in på sidor som erbjuder nerladdning av foton och annan grafik antingen gratis eller för en mindre kostnad.

Gratis foton/bilder

SXC.HU
Stor samling bilder med bra sökfunktion och kategorisering av bilder. Perfekt för ditt nya projekt som kräver kvalitetsbilder.

Free Digital Photos
Royalty-fria bilder som finns i olika storlekar. Det är den minsta bilden som är gratis och vill du har större får du betala.

Free Foto
De säger sig vara den största samlingen av fotografier online. Vill du använda foton måste du dock länka tillbaks till deras sajt.

Free Stock Images
Bra sajt där du högst troligt kommer att hitta det du letar efter.

FreeLargePhotos
Här hittar du stora bilder av alla typer. Enkel sida med tydliga kategorier där du måste länka tillbaka om du vill använda bilden.

Betalbilder

Gratisbilder i alla ära, men som allt annat här i livet så får du vad du betalar för. Jag använder väldigt sällan gratisbilder till min grafik, för de bilderna håller inte måttet. Sysslar du med grafik som jag gör ska du helst köpa dina bilder, då kvalité spelar större roll för dig.

StockXpert
Betalversionen av sxc.hu. En av de bästa sajterna enligt mig och vill du ha kvalité så är det hit du ska vända dig. Bilderna kostar olika beroende på storlek.

Crestock
Här hittar du annorlunda bilder som är lite mer kreativa och konstnärliga. Perfekt om du ska göra nåt med bilderna, exempelvis retuschera eller modifiera på något sätt. Bilderna är lite dyrare men standardstorlek brukar vara 4,2 megapixlar för $5.00.

Fotolia
En av de mer etablerade aktörerna där du hittar extremt mycket bilder till förmånliga priser. Lite jobbig att gå igenom men du hittar alltid det du söker.

11 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] man kan använda i Photoshop eller hämta hem från utomstående sidor. Det finns väldigt många gratisbilder att hämta hem, likaså texturer och […]

  2. […] då sätta mig i Photoshop och låta kreativiteten flöda. Det börjar med att jag samlar in lite gratis bilder, alternativt så köper jag de. Sen är det bara copy-paste till Photoshop och börja jobba. […]

  3. […] ta en titt på. Dessa bilder har skapats i Photoshop i kombination med andra renderingsverktyg och stock-bilder för att nå det resultat ni ser […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *